::exploracers lair::

By: explorace exploracers

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  >  >>]    [Archive]
Sunday, 14-Aug-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Weezer in Philip All Access CHallenge 05

Yatty & Elly
Andy & Mi-G
Team Weezer posing....
View all 16 photos...
Weezers are back. We all macam biasa, belasah masuk untuk suka2 aje. Tak kesah menang atau kalah. . Ni kali ke2 masuk, last year, menang banyak cekelat aje. Dan menang team paling laju abis . Geng yg pergi, Andi, Yatty, Miji, Elly, Fezal, Miron, Chep, Kak Pah, Fariz, Rina, Ayaz & Ahsan (kira mcm mini reunion ER1).

Start dari KL 7am, sampai Ipoh dlm 1030am (buat hunt near Jusco, Tesco & Stadium Ipoh), terus ke Taiping sampai jam 130pm (submit jawapan & buat challenge). Pastu, pecut ke Penang, jam 2pm dah sampai. Treasure Hunt ni memang best, sebab tak boring, ada campur dgn challenge, so, geng tak terel mcm kitaorg ni, ada chan la kaver.....task dia: kira product, namakan movie, dengar bunyi, main game, beli barang2 runcit.

jerebu, tak ingat nyer, aku rasa, sebab ramai warga KL pecut dan angin bawak skali jerebu ke Ipoh & Penang. Tapi hotel Equatorial, utk 3 bintang, memang best. Kitaorg belasah Jacuzzi, Sauna puas2. Dinner ok, tapi breakfast hampeh. Penang? Huh....sempit nak mampus & the driver sucks!

Tapi ada benda yang best.....nasik kandar dia....fullamekkkkk.....overdose gua sampai semalam tak hilang, aku rasa, bau kari kat tangan Chep, sabun 100x pun tak hilang nyer. Pastu, kitaorg shopping DVD memang tak ingat nyer....murah gilos, ye la, pusat dia kan

Harap, dapat pergi lagi sekali nanti.......ramai2 baru best.


Monday, 11-Jul-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Banana River Tribal Concil

Miron, tukang basuh baju...tangan sape tuh?
Miji - contractor perumahan...eh ada jari sape ni?
Ha...ni bukan curi makanan, ni Chef Nd, sedia utk memasak
View all 22 photos...
We went last week. Suppose to be 12 people, kawan2 Xybase lama aku ajak, nak buat sessi kem Insaf World la konon. Last minute diorg kensel, maka, kami teruskan, walaupun tak dapat tengok World di AF3.

Pergi pagi Sabtu, pasang khemah, mandi hujan jap, makan megi, then berendam & terjun tiruk, semayang dan makan malam (gua jadik Chef), menu telur masak lemak cili api & sambal tumis ikan bilis beserta dengan sambal tempoyak.

Nak jadi citer, mentol Campigaz lamp aku pecah, maka bergelap la kami, terima kasih kat jiran campers, adala diorg kasik lilin IKEA. Juga tima kasih kat Labu & Labi (Miron & Miji) sebab cari kayu & buat unggun api pengakap. Nasib baik korang tak jumpa harta karun. (Miji - tangan yg kena cakar musang dah baik?)

Esoknya, sarapan kari ayam & kentang cicah roti Gardenia dan lunch makan nasik goreng ayam rempah. Fuhhhhhh, kata orang camping makin kurus, kami ni, terlebih makan plak.

Masa balik, pemandangan luar biasa, orang Asli punya la ramai, hutan kat situ sekejap aje penuh dgn pondok dari daun, diorg kenduri kutip buat cempedak. Miron plak buat2 tak kenal sedara mara. Kami melepak dan berbincang untuk buang sape masa Tribal Council nanti, sebab, sepatutnya balik jam 3pm, tapi lewat sampai 4pm.

Apa2 pun, memang best, lepas lama tak masuk hutan....


Friday, 18-Mar-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Explorace 1 & 2 Interview at Sri Pentas

Zorro & Ayu (Mak Buyong)
Azura (mid), Hanif & Narin (future champ i sense...)
r-l; yatty, madi producer, keat & hanadol
View all 8 photos...
Prediction & feelings on Explorace 2. Thats what we were asked. Had chance to meet season 2 and this is 1st time kitaorg semua lepak satu meja di Sri Pentas.

Macam2 citer keluar.


Thursday, 17-Mar-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Explorace 1 Reunion, Explorace 2 Gathering

Season 1 table
Showtime....
New batch of TV3 ER Crew
View all 9 photos...
For 2nd time, the season 1 & 2 combine together. Meet, chat, joke around and share tips It was fun . Thanx to Hartamas team for supporting us, TV3 crew who are sporting enough to drop by.

ER1; Raj, Uncle, Maria, Hana, Keat, Saiful, Andi & Fezal
ER2; Hanif, Narin, Twins, Chum, Faezah, Elly, Nurul, Fido.


Saturday, 19-Feb-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Training....errrr....picnic at Bukit Tabur?

Group pix
Shima, Elly, Yatty
Yatty & Andi, belakang tu sherpa...
View all 7 photos...
Asik lari aje kan, sekali sekala pergi la panjat plak. Ni semua sebab excited lepas Trailblazer....


[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net