::exploracers lair::

By: explorace exploracers

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 11-Jul-2005 00:00 Email | Share | Bookmark
Banana River Tribal Concil

Miron, tukang basuh baju...tangan sape tuh?
Miji - contractor perumahan...eh ada jari sape ni?
Ha...ni bukan curi makanan, ni Chef Nd, sedia utk memasak
Fezal - kontrektor longkang....
Che Ros - supplier junk food & air gas...
Kuril - pasukan penyelamat & wakil Olimpik terjun tiruk
Miji, dgn skill tersendiri menyalakan api guna torchlight
Udah kenyang, ni lepas khemah berjaya diterangi dgn lampu koboi
Lunch sblm balik, nasik goreng ayam rempah
Packing your Karrimor 65
Posing di campsite
Tha Boyz In Da Hood....errr...Jungle!
Nampak mcm tourist Perancis tak? Cheh....
Ni kitaorg nyer porter, orang asli tempatan ni, Suku Kaum Kelabi
Ni Sherpa dibawa khas dari Nepal
Ni dia...captain rombongan
Pendaki2 baru balik dari K2...kah..kah...kah
Sherpa-sherpa yang diupah ambil gambar kenangan
Orang Asli baru keluar dari kenduri....
Hidden cam: I m voting out Andi, coz he makes me look like sherp
Hidden cam: Me? I dunno, maybe Fezal, he eats a lot
Hidden cam: Enuff is enuff, my vote is Kuril, he's late!1 hour..
We went last week. Suppose to be 12 people, kawan2 Xybase lama aku ajak, nak buat sessi kem Insaf World la konon. Last minute diorg kensel, maka, kami teruskan, walaupun tak dapat tengok World di AF3.

Pergi pagi Sabtu, pasang khemah, mandi hujan jap, makan megi, then berendam & terjun tiruk, semayang dan makan malam (gua jadik Chef), menu telur masak lemak cili api & sambal tumis ikan bilis beserta dengan sambal tempoyak.

Nak jadi citer, mentol Campigaz lamp aku pecah, maka bergelap la kami, terima kasih kat jiran campers, adala diorg kasik lilin IKEA. Juga tima kasih kat Labu & Labi (Miron & Miji) sebab cari kayu & buat unggun api pengakap. Nasib baik korang tak jumpa harta karun. (Miji - tangan yg kena cakar musang dah baik?)

Esoknya, sarapan kari ayam & kentang cicah roti Gardenia dan lunch makan nasik goreng ayam rempah. Fuhhhhhh, kata orang camping makin kurus, kami ni, terlebih makan plak.

Masa balik, pemandangan luar biasa, orang Asli punya la ramai, hutan kat situ sekejap aje penuh dgn pondok dari daun, diorg kenduri kutip buat cempedak. Miron plak buat2 tak kenal sedara mara. Kami melepak dan berbincang untuk buang sape masa Tribal Council nanti, sebab, sepatutnya balik jam 3pm, tapi lewat sampai 4pm.

Apa2 pun, memang best, lepas lama tak masuk hutan....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net